Ultraj la Penitenciarul Arad. Agentul agresat a fost ajutat de un alt deținut. 

Penitenciarul Arad. În data de 22.10.2018, în jurul orei 1645, cu ocazia scoaterii gunoiului menajer din camera de de inere, detinutul a solicitat agentului supraveghetor să-i permită iesirea pe holul sectiei de detinere pentru a-si procura tigări. Deoarece a fost refuzat, acesta adevenit agresiv, a fortat grilajul camerei de detinere, l-a lovit pe agent peste mâini si a încercat să-l taie în zona fetei cu un ciob din sticlă pe care l-a scos din buzunarul pantalonilor. Agentul împreună cu detinutul selectionat pentru activitatea de curăţenie din cadrul secţiei de deţinere, au reusit să blocheze iesirea acestuia din cameră și să actioneze sistemul „man down”. La faţa locului au ajuns locţiitorul şefului de tură şi trei membri din compunerea Echipei Operative Speciale, care au somat deţinutul să înceteze actele de violenţă. Deoarece  deţinutul nu s-a conformat dispoziţiilor primite a fost necesară folosirea forţei fizice, în acest scop folosindu-se tomfa din dotare. Ulterior, deţinutului i-au fost aplicate cătusele metalice pentru mâini în pozitia „cu mâinile la spate”, pentru o perioadă de aproximativ 5 minute. Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde s-a constatat că nu prezenta urme vizibile de violenţă. Deasemenea, agentul supraveghetor a fost prezentat la cabinetul medical al unităţii, unde a fost diagnosticat cu „traumatism mâna dreaptă, edem bază deget inelar fata internă, eritem fata externă, fără limitare functională evidentă”. Deţinutului i-a fost întocmit raport de incident, a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate şi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. 

4 gânduri despre “Ultraj la Penitenciarul Arad. Agentul agresat a fost ajutat de un alt deținut. 

  1. Leonard

    Mda… si CPT-ul recomanda desfiintarea grupelor pe motiv că se cheltuie prea mult cu pregătirea lor iar deținuții sunt niste ingerasi abuzati pe care doar acest ONG ii intelege. Angajații își riscă zilnic viețile cu astfel de „abuzati”. Probabilitatea este destul de mare ca intr-o zi sa ne trezim cu un angajat cu gâtul tăiat. În ritmul ăsta la asta se va ajunge.

    Apreciază

    1. marius

      Pai nu inteleg ce treaba are grupa de interventie cu prevenirea agresiunilor impotriva supraveghetorilor?
      Din articol reiese ca a fost ajutat de detinutul de la deservire , nu de vreun membru al grupei….
      Avem nevoie de mai multi supraveghetori , nu de echipe (ne)operative care vin la 20 min dupa incident.

      Apreciază

  2. Leonard

    Tu ai citit ce s-a intamplat acolo sau vorbesti asa…. Te ajut eu. Poate la tine e mai greu cu cititul.”Agentul împreună cu detinutul selectionat pentru activitatea de curăţenie din cadrul secţiei de deţinere, au reusit să blocheze iesirea acestuia din cameră și să actioneze sistemul „man down”. La faţa locului au ajuns locţiitorul şefului de tură şi trei membri din compunerea Echipei Operative Speciale, care au somat deţinutul să înceteze actele de violenţă.”
    La cursuri multi habar nu aveau sa puna o pereche de catuse sau sa foloseasca tomfa cand trebuie si cum trebuie. Nu vorbim de tehnici de imobilizare….

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.