Penitenciar Târgșor: stomatolog VINOVAT de malpraxis pus medic șef la penitenciar!

Medicul stomatolog Cristian MALIȚA, medic stomatolog ce deservește două unități penitenciare (Ploiești și Târgșor) cât și un cabinet medical individual, CMI Malița Cristian, cu sediul în Ploiești, este VINOVAT de malpraxis, fiind obligat la plata sumei de 14933 lei reprezentând daune materiale și suma de 5000 lei reprezentând daune morale.
Și spune asta, recent, pe 10.12.2020, o instanță, Judecătoria Ploiești, în dosarul 27287/281/2016. Totuși, susține medicul în cauză, în cerc restrâns, va rezolva problema la instanțele superioare, invocând relațiile profesionale pe care le are soția sa, magistrat la Curtea de Apel Ploiești.


Program de femei gravide. Cam așa pare a fi programul medicului stomatolog Cristian MALIȚA la Penitenciarul Ploiești și la Penitenciarul Târgșor. Acesta vine când vrea, pleacă când vrea, fiind dese situațiile în care nu se prezintă la serviciu chiar dacă este pontat. Oricum pontajul său nu are legătură cu prezența efectivă în cele două unități penitenciare.
Dacă avem în vedere și faptul că nu este salarizat ca un polițist de penitenciare și este salarizat pe grila de salarizare SĂNĂTATE, venitul său lunar în sistemul penitenciar este de aprox. 17.000 lei/lună. Adevărat bugetar de lux! Cu venituri brurate în declarația de avere!


Afaceri personale. Cum poate un biet bugetar ce muncește la două penitenciare să se ocupe și de o afacere identică, dar privată, poate interesează chiar Agenția Națională de Integritate. Dar, până atunci, cabinetul medical individual, CMI Malița Cristian, funcționează înainte. Probabil datorită prezenței reduse la serviciu, dar PONTATE, a medicului stomatolog, ce astfel, pentru ca afacerea să-i meargă în continuare, neglijează drepturile deținuților la asistență medicală stomatologică.

Unii spun că o inventariere rapidă a dotărilor din cele două cabinete medicale stomatologice de la cele două penitenciare cât și la o analiză a materialelor medicale consumate în ultimul an, ar duce la lipsuri însemnate. Iar unele bunuri materiale și nu numai s-ar regăsi pe str. Greceanu Marian din Ploiești, sediul particular.

Împuternicit medic șef. Ca și cum îmbinarea utilului cu plăcutul, în cazul nostru a serviciului cu afacerea privată, nu ar fi suficientă, directorul Penitenciarului Târgșor l-a împuternicit pe medicul stomatolog Cristian MALIȚA ca medic șef al Penitenciarului Târgșor, condiționat. Condiția a fost simplă, să accepte și nominalizarea ca membru al Comisiei de disciplină din același penitenciar, urmând să-i execute fidel dispozițiile trrasate în a executa antipaticii directorului.

Solicităm de urgență Miniterului Justiției, Adminitrației Naționale a Penitenciarelor și Avocatului Poporului anchete cu privire la cazul prezentat, considerăm că sarcinile de serviciu trebuie să primeze intereselor personale, drepturile deținuților trebuie respectate.

Și, mai mult de atât, pe funcțiile de conducere din sistemul penitenciar trebuie să fie numiți/împuterniciți persoane profesioniste, nu persoane VINOVATE de malpraxis, ca în cazul de față!

Un gând despre “Penitenciar Târgșor: stomatolog VINOVAT de malpraxis pus medic șef la penitenciar!

  1. FISCUL

    Ei, declaratia de avere e mult mai interesanta de atat, cu credite de aproape 150,000 euro, luate pe 4-5 ani. Doar sa plateasca ratele si nu i-ar ajunge veniturile declarate in aceeasi declaratie. Adica din venit anual de doar 5000 lei (declarati) facuti in 2019 la cabinetul personal si mai putin de 50,000 lei din activitatile legale la penitenciare, plateste toate creditele in 5 ani. Da cu virgula.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.