„Răzbel” în FSANP. Acuzații grave: dictatură și lipsa transparență la cheltuirea cotizațiilor! 

*Stimati colegi,* 

Datorita contextului actual din FSANP, lipsa transparentei in contabilitatea fsanp,  simularea reprezentarii intereselor membrilor de sindicat si nerespectarea ierarhiei decizionale stabilite prin Statutul FSANP (dovedite in ultima perioada, dar cu accent in serile zilelor de 02 si 03.03 2020, cand membrilor Consiliului Federativ li s-au cerut votul pentru stabilirea unei strategii de actiune impotriva ANP si MJ in vederea determinarii punerii in aplicare a deciziei nr. 51 a ICCJ si rezultatul votului majoritar a fost comunicat de presa si proteste la MJ, in mod incorect presedintele FSANP a deturnat aceasta vointa majoritata a unui for statutar superior, comunicand ca va aplica o strategie progresiva prin care va obtine o intalnire la MJ, obtinand in final o sedinta la ANP, decizie care a incalcat in mod flagrant vointa forului superior BEX ului FSANP, fiind inca o dovada ca in aceasta organizație nu conteaza vointa statutara, majoritara, ci doar vointa unui singur om). In acest context ne intrebam ale cui interese sunt reprezentare de catre conducerea FSANP si de ce sunt puse frane vizibile in demararea unor actiuni care ar putea conduce la realizarea unui bine colectiv, in interesul tuturor membrilor de sindicat? 

De asemenea, in ultima perioada au fost constatata o incrancenare, nejustificata si disproportionata, a presedintelui FSANP, in  a ascunde membrilor consiliului federativ , inclusiv in seara zilei de 03.03.2020, a datelor simple din contabilitatea FSANP, in mod nestatutat, creand suspiciunea rezonabila ca exista mari nereguli in gestionarea si cheltuirea banilor FSANP. 
In aceste coordonate, pana la transparentizarea  contabilitatii FSANP si pana la stabilirea unei politici corecte de reprezentare si decizie,  pe baza ierarhiei statutare , 7 sindicare afiliate FSANP, insumand in medie 1000 de membrii ( Iasi, Ploiesti, Mioveni, Giurgiu, Botosani , Targsor si Sp. Mioveni) cu unanimitate de voturi au stabilit suspendarea platii cotizatiei catre FSANP pana la data transparentizarii contabilitatii FSANP si respectarea Statutului in toate conditiile, nu selectiv si discretionar.

De asemenea, tot cu unanimitate de voturi s-a convenit scrierea si postarea acestei comunicari.

Cu respect pentru toti colegii nostri, presedinti de sindicate, care duc greul acestei organizatii, zi de zi, in unitatile penitenciare.

7 gânduri despre “„Răzbel” în FSANP. Acuzații grave: dictatură și lipsa transparență la cheltuirea cotizațiilor! 

  1. Ionel

    Dar cum este posibil asa ceva si eu care credeam că dl Dumitrașcu este un om corect, onest dar se pare ca interesul propriu primează și pentru acest domn. Azi voi semna ieșirea din sindicat.

    Apreciază

    1. Halacu

      Și când va spunea Călin Ardelean ca în orice moment situația financiara a FSANP este zero, toți ați sărit să-l apărați pe acel președinte care nu merita sai pronunț numele pentru ca ar fi prea mult. Iată că se adeverește ceea ce Călin Ardelean va zicea acum 3 ani, atunci ați sărit să-l suspendați pe Călin de dragul lui președintelui . Ce face acuma președintele va baga pumnul în gura, iar dacă mai continuați o sa aveți soarta lui Călin Ardelean.

      Apreciază

      1. Ardelean Călin

        Când am plecat din FSANP, singurul care m-a susținut direct a fost Dorin Scarlii de la Iași.

        Au mai fost și alții, dar din umbră.

        Am prezentat și eu deficiențele pe care le-am constatat atunci.

        Dar decât să se remedieze disfuncționalitățile, a fost mai simplu să fiu eu suspendat.

        Apreciază

  2. Scufita rosie

    Nu cumva Dumitrascu spunea ” sa reveniti la sentimente mai bune”! Ce aveti cu el , e o victima a indiferentei voastre!! Ati uitat ca v-a promis functii?! Pai nu a putut sa ii rezolve pe toti! LASATI OMUL IN PACE, LASATI-L SINGUR.

    Apreciază

    1. Halacu

      Chiar a uitat sa va spună ca sunteți niște slugi și obedienti, care va urmăriți interesul personal și nu vedeți ca în acest moment mai multe sindicate va semnalează unele aspecte grave, de cum se gestionează fondurile voastre și voi rămâneți imuni. Dacă și secretarul general va spune ca președintele este de vina de cele relatate de sindicatele care sau saturat de tot ce se întâmplă în federație și voi nu aveți reacție, iar când o sa va dați seama va fi prea târziu.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.