Ofițerii Facebook atacă dreptul agenților de a candida pe funcții de conducere

Ofițerii Facebook atacă dreptul agenților de a candida pe funcții de conducere. Drept câștigat cu greu în anul 2008.

În loc să-și facă treaba pentru care sunt plătiți, peste 100 de ofițeri din sistemul penitenciar, de aproape 2 zile, dezamăgiți de reușita sindicală de a repune pe tapet posibilitatea agenților de a candida pe funcții de conducere, bălăcăresc în fel și chip agenții din penitenciare, colegii acestora în opinia mea, se pare că nu și în opinia lor.

IMG-20181205-WA0083.jpg

Au timp, pentru că lucrurile merg relativ ok în penitenciarele din care-și expun eculubrațiile,  pentru că, din fericire, penitenciarele funcționează și cu agenți, nu numai cu ofițeri și astfel, domnii ofițeri în cauză, absolvenți de Academii, au timp de facebook, ca muncește agentul, cel atât de dezavuat.

În fruntea lor s-a autoinstalat un absolvent al Academiei Forțelor Terestre Nicolae Băplcescu Sibiu, ce,  pe contul de Linkedin,  se declară a fi pasionat de leadership si implicat în managementul organizației. Coordonarea acțiunilor inspirate parcă din  Răscoala de la 1907 se face pe un grup de facebook, grup ce aseară și-a schimbat setările, nemaifiind vizibile postările membrilor.  Prea târziu.

Conform solicitărilor celor 3 lideri informali (Târgșor-Craiova-Oradea), peste 100 de ofițeri și-au menționat gradul, numele și prenumele, unitatea și, uneori, funcția, pentru a fi în spatele unui demers prin care se dorește sesizarea diverselor foruri decizionale ale statutului, demersuri prin care se urmărește modificarea modificării statutului, prin excluderea agenților de la posibilitatea de a candida pentru o funcție de conducere.

Se pare că respectivul grup a fost inițial constituit din ofițeri, predominant absolvenți de instituții MApN, nemulțumiți de repartițiile departe de casă. Notele proaste au făcut ca aceștia să ajungă la sute de km, și, ca mulți alți colegi care sunt în aceleași situații, în final, au ajuns la concluzia ca vinovați sunt Acarii Păun … agenții.  Singura soluție de a ajunge aproape de casă a fost văzută, în opinia lor, aceea a concursurilor. Doar că pe acele posturi candidează și agenții, uneori cu note mult peste academicienii noștri.

Descoperind dușmanul, MApN-iștii și-au dat seama că nu au șanse să elimine acest drept decât dacă atrag de partea lor și noile generații de ofițeri din Academia de Poliție, o mare parte din aceștia frustrați oricum de concurența agenților.

Nu contează că unii din ofițeri sunt fii de agenți, nu contează că de la agenți au învățat efectiv meserie (cine a vrut), nu contează că unii agenți au vârsta părinților lor, nu contează că, zeci de ani, agenții au fost și șefi de secții, și ofițeri de serviciu, și mamă și tată între sute de deținuți,. dintr-o dată ofițerul academician a devenit buricul sistemului penitenciar iar agentul ultimul kkt. Aroganța majorității ofițerilor din noile generații, grandomania și mersul de jmecher, toate acestea cu scopul de a masca  lipsa flerului și experienței, uneori chiar lipsa inteligenței, nu vor face altceva decât fie o reîntoarcere la momentele cazone ale sistemului penitenciar, fie la un război acerb între agenți și ofițerii facebook, război de care vor beneficia cei aflați la conducerea unităților penitenciare sau în ANP, personaje ce oricum nu fac parte, poate într-o măsură mică, din tagma ofițerilor facebook.

Mai au 30 de ani la pușcărie și deja ei vor șefie. Cand ajung la vechimea agenților cu experiență probabil vor vrea să fie șerifi galactici. Răbdare măi băieți și fete, și experiența e o etapă importantă. Și să nu vă fie frică de concurența agenților. Câștigă cel mai bun.

Mai jos demersul ce vor să-l facă:

ofițer absolvent de Academie MApN: BIG ANNOUNCEMENT!!!
Au fost trimise amendamentele susținute de noi (ofițerii de carieră) în proiectul postat zilele trecute către președintele, vicepreședintele și secretarii Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Am trimis către mai multe adrese ale deputaților, inclusiv pe cea oficială. Vom încerca să intervenim cu ce putem la Comisia Juridică încât lucrurile să iasă așa cum e corect, moral și etic (dacă se mai pot numi așa). Proiectul după avizul tuturor comisiilor, va fi discutat ulterior în plen. Problema cea mare e acel articol 97… 
S-au strâns în aproape 2 zile -205 de acorduri, dar sunt convins că ele sunt mult mai multe decât cele enunțate în document.
Am nevoie de ajutorul vostru… știu că suntem mult mai mulți care sunt de acord cu ce dorim să facem, însă mobilizarea nu e suficientă. Din cei 440 care sunt pe grup, doar jumătate și-au exprimat acordul. Să înțeleg că cealaltă jumătate nu este de acord sau nu a ajuns mesajul mai departe?
Sperăm să ne facem auziți, băieții ăștia de la snlp și fsanp sunt ca un ghimpe acolo și extrem de tupeiști, ciuma sistemului penitenciar aș putea să-i numesc și nu se vor opri nici ei până amendamentele nu ies cum vor mare parte din agenți, care habar n-au ce înseamnă aia o ierarhie etapizată. 

 

A ieșit un pic cam dur articolul, pare oarecum generalizat, dar, toată stima pentru ofițerii ce nu s-au raliat acestui demers din motivele enunțate de inițiatori …. „proștii de agenți” . 

In articolul de mâine veți afla cine sunt cei 3 admini ai grupului de ofițeri facebook, precum și cine sunt cei ce nu vor ca agenții să fie competitorii lor, vreo 187 de academicieni. 

147 de gânduri despre “Ofițerii Facebook atacă dreptul agenților de a candida pe funcții de conducere

  1. Fpss

    Cred totusi, ca sunt doar o mana de frustrați cărora viata le-a oferit o șansa, pe care o vor irosi prin atitudinea de superioritate nejustificata . Sunt cazuri cand absolvenții de academie au fost admiși cu nota 5 sau 6, însă se considera superiori unui coleg absolvent de drep, cu 5 ani facultate făcută la zi la o facultate cu renume . Eu am întâlnit absolvenți ai academiilor de toată nădejdea, motivați si foarte receptivi care-și respecta statutul si colegii.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Statut

      Păi tu la drept ai fost admis pe baza de dosar!! Fara sa mai trece de testare psihologică, proba sportivă și proba scrisă! Vorbesti sa nu te ia somnul. Habar nu ai ce inseamna o admitere si absolvirea unei academii.

      Apreciază

      1. Fpss

        Da, Însă facultatea este mult mai grea si cunoștințele asimilate infinit mai multe . Stiu nota 5 si ceva, un sprint de 1000 metri, un x si o la psihologic si gata ofițerul superior, devenit frustrat ulterior :)))

        Apreciat de 1 persoană

  2. Adi

    Geniile de la Academie…. S-au rasculat !!! Au uitat ca ei nici macar o diploma de licenta nu au la terminarea acestor magnifice studii!!! Sunt agenti care le dau lectii/meditatii , daca vor , in domeniul penitenciar.
    P.S.
    La S.N.P.A.P. TARGU OCNA se invata cu adevarat , ocazie cu care rog „materia cenusie ” din tartacutele lor sa faca cateva investigatii cu privire la afirmatia de mai sus.

    Apreciază

      1. Adi

        Paranoic… Cred ca am cunostinta despre mai multe lucruri decat aveti dvs. habar!!!
        Oricum va multumesc ca imi confirmati anumite aspecte legate de frustrarea tipica a semnatarilor listei!!!

        Apreciază

  3. Statut

    Haideți mai bine sa propunem desfintarea academiilor si încadrarea doar din sursa externa . Ce rost mai au cele 2 categorii de personal, ofițeri și agenți? După părerea voastră nu e nici o diferenta. De ce ar mai sta un ofițer într.un sindicat daca toate drepturile se îndreaptă către un agent ?

    Apreciază

    1. Care toate? E vorba de aceeași posibilitate de a ocupa o funcție. Și deja ai răspuns. Sunt 2 categorii: agenti si ofiteri. Nu sunt 3: agenti, ofiteri de execuție, ofiteri de conducere. Deci e vorba de trecere dintr-o categorie în alta. Iar CNCD și ANP su zis din 2008 ca e discriminatoriu dacă agenții nu pot candida pe funcții de conducere. Ma gândesc ca ei sunt abilități sa spună asta, nu ofiterii Facebook.

      Apreciat de 1 persoană

      1. Statut

        Ce avantaj are atunci un ofițer de execuție fata de un agent in ocuparea unei funcții de conducere ? In societate un asistent poate ajunge medic? De asta sunt studiile specifice pentru fiecare categorie. De ce nici o instituție din sistemul de apărare nu isi pune șeful din rândul agentului? Suntem jalnici

        Apreciază

      2. De ce trebuie sa fie avantajat ofiterul în detrimentul agentului? Și, da, un asistent, dacă între timp face medicina, poate ajunge medic. Nici noi nu punem agenții șefi, întâi ii facem ofiteri și apoi. Și ii facem ofiteri doar atunci când au note mai mari ca academicienii.

        Apreciat de 1 persoană

    2. Fpss

      Acum 20 de ani, în penitenciar erau maxim 10 ofițeri și restul erau subofițeri care făceau 90% din treabă din pușcărie.
      În prezent aproape că sunt 40% ofițeri și 60% agenți.
      Să nu uităm că 80 % din treabă ofițerilor este tăcută de agenți, că să aibă timp ofițerul de cafele țigări , povești Si aventuri amoroase cu fraerele de agente care se lasă pacalite și cad la pat.

      Apreciază

      1. Nu se înțelege ca asta ar fi vrut sa spună. Eu am înțeles ca vrea sa zică ca, în urma nu cu mulți ani, puscaria mergea și mergea bine, și fără infuzia de ofiteri academicieni. Iar dacă stam sa analizam un pic, cred ca are dreptate, sistemul merge nașpa de la inflația de ofiteri, ofiteri ce se visează șefi de la început, ofiteri ce au umplut penitenciarele de bisericuțe pe diverse apartenențe. De la afilierea sindicala, la colegi de scoli/promoții, la consăteni sau concetățeni, frustrați, etc.

        Apreciază

    3. Stimate domn, nu înțeleg de ce vă deranjează candidatura unor oameni pe care, observ că-i desconsiderați. Nimeni nu a spus nimic despre desființarea academiilor. Nu cred că nu ați cunoscut oameni capabili printre colegii agenți.
      Deci, dacă este vorba de un concurs pentru ocuparea unui post de ofițer iar agentul ia o notă mai bună, nu înțeleg de ce vă deranjează? Eventual puteți face demersuri să nu mai fie atât de mare diferența salarială dintre agenți și ofițeri. Probabil că dacă nu ar fi vorba de bani, nici agenții nu s-ar mai arăta atât de interesați de ,,ofițerizare”. În majoritatea cazurilor pe care le-am văzut, agentul candida pentru un post de ofițer pe care oricum îl ocupa de ceva timp, pe salariu de…agent!

      Apreciază

  4. Robert

    Unde i-a dus mintea pe acesti frustrati ? In afara de faptul ca vrut cu orice pret sa scape de concurenta agentilor, au vrut cu tot dinadinsul sa scape de orice fel de concurenta, inclusiv de concurenta fostilor agenti in prezent ofiteri . Va inchipuiti ca ramaneau sa concureze intre ei, absolventi de academie, si atunci cel cu ochii caprui facea amendament la statut ca cel cu ochii albastri sa nu mai concureze. Sunt penibili si prin atitudine se descalifica singuri.

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ofiter 15 ani

    Dezinformare totala in acest articol. Pacat de cei care pun botul la ce scrie acest om 🙂
    Nu are rost sa dezbat pe larg acest articol pt. Ca este o idiotenie totala ceea ce este scris aici.
    Un singur lucru va spun: agent-ofiter executie-ofiter conducere! Asta se vrea a fi ierarhia 🙂 nu e nimic gresit. Asa ca succes in a bate campii in continuare 🙂

    Apreciază

    1. Ești sigur? Întreabă-i pe ofiterii Facebook prezenți la ședința de dezbatere a statutului la MJ în toamna lui 2017 ce au susținut acolo. Uite ce au trimis la Senat, inclusiv varianta prin care ar fi scăpat și de concurenta ofițerilor ajunși din agenti, și…. mai vorbim.

      Apreciază

    2. Ic

      Perfect adevărat. Nici cei care vin din acad 3 ani nu pot concura pt o funcție de conducere.. Tot ce se vrea este trecerea treptata cum ar fi și normal. Spre ex absolvent de acad cu vechime 2 ani dc se scoate acum un post st la concurs nu poate concura, deși poate face st prin dzu, dar un agent cu 15 ani pp poate concura. Și asta mai e corect? Hai sa nu mai dezinformam

      Apreciază

    3. Luci

      Te credeam pe cuvânt dacă vedeam un ofițer absolvent de academie ca lua atitudine la amendamentul care interzicea participarea la concursuri inclusiv a foștilor agenți care sunt in prezent sunt ofițeri, însă nu, n-am văzut reacții pentru ca erați satisfăcuți, era eliminată toată concurenta .

      Apreciază

  6. Academie

    Trist ca se vorbește în necunoștință de cauză și se arunca acuze doar de dragul de a denigra pe cineva. Nu se cere interzicerea dreptului agentului de a participa pe o funcție de conducere, ci parcurgerea unor pasi firesti in cariera, adica de a candida prima dată pe o funcție de execuție și apoi să candideze pe o funcție de conducere, pentru ca si ofițerul din academie sta 3 ani ca ofiter de execuție cu toate ca in cele mai multe cazuri îndeplinește funcții de conducere dar fără să fie plătit (lucruri care oricum vad ca nu intereseaza, ca se pare ca in multe sindicate s-a uitat de nevoile ofițerilor, primand doar nevoile agenților, fără a se mai păstra un echilibru in acest sens). Da, agenții merita tot respectul pentru munca pe care o depun, dar va rog sa nu va denigrati colegii, ca pana la urma suntem o familie si parca in sindicate sunt si ofițeri pe care de altfel si dumneavoastra ii reprezentați. Eu personal apreciez agenții care au tăria sa treaca din corpul agenților in corpul ofițerilor direct pe funcții de conducere si ii respect, dar ca si părere personală, se simte lipsa de experiență ca factor de decizie, fapt care creează situații neplăcute.

    Apreciat de 1 persoană

    1. Sunt rare cazurile când ofiteri de execuție fac funcții de conducere. Și când ajung aceștia pe funcții de conducere se vede lipsa de experienta. Dacă unui agent ii lipsește ceva, uneori, este vorba de modul de relaționare, prea apropiat, de foștii colegi. Primordial, în munca cu detinutii, cei ce ajung pe funcții de conducere în operativ, se pricep mult mai bine la munca cu detinutii decât cu ofiterii ajungi în aceeași situatie.

      Apreciază

      1. Ofiter 15 ani

        Pe bune ai zis asta?
        Ma uimesti 🙂 mult succes.
        Si nu uitati sa periati bine, ca doar 80 % din platitorii de cotizatii sindicale sunt agenti si doar asta conteaza… restul sa se descurce:))

        Apreciază

      2. PaulM

        Admin cunosti mult prea puțin situația operativa din penitenciare dacă ne spui ca “sunt rare “ situațiile când fac ofițerii de execuție pe funcții de conducere…Vorbim de discriminări și de alte aberații…am lucrat 2 ani și jumătate șef tura cu pluton și m-am trezit intr-o dimineața cu un agent ca avenit la usa cu doua stele pe umar și mi a spus ca de astăzi el este șef tura cu concurs…Cum crezi ca m-am simțit ca a trebuit sa renunț la o munca de 2 ani și jumătate și sa ma dau la o parte pentru un agent care el a putut sa participe la concurs ? Ba mai mult mi am bătut capul o săptămâna sa-l învăț sa copieze din Word și sa lipească in DZU…cam asta este realitatea…dacă vrem sa facem ceva bun..haideți sa eliminam aia 3 ani in care ești efectiv prostituat peste tot fără sa poți face ceva..cu respect !

        Apreciat de 1 persoană

    2. Robert

      Din câte se zvonește amendamentele privind obstrucționarea participării agenților și foștilor agenți la concursurile organizate pentru ocuparea funcțiilor de conducere, au fost promovate la solicitarea mai multor absolvenți de academie care au întocmit o petiție in acest sens, unul din ei de la penitenciarul Craiova. Multi dintre cei care au semnat demersul n-au fost in stare sa ia nota 7 la un concurs organizat pentru ocuparea unei funcții de conducere

      Apreciază

    3. Marius

      Dacă agentul cu 15 ani vechime are lipsa de experiența pentru ocuparea unei funcții de conducere atunci de ofițerul cu 3 ani vechime ce mai spunem ?
      Hai sa spun ceva, munca de penitenciar nu o cunoaște nimeni mai bine ca agentul, garantat, un agent care a obținut o funcție de conducere cunoaște mult mai bine particularitatea unei instituții penitenciare comparativ cu ofițerul absolvent de academie dintr-un simplu motiv, Agentul a lucrat ani de zile cu deținutul, pe Secțiile de deținere și in alte locuri, niciodată un ofițer nu va cunoaște cât un agent .
      La funcțiile de conducere personal as introduce ca și criteriu experiența, vechimea in sistem .

      Apreciază

      1. Florin Iordache

        Hai sa nu generalizam, cum ar trebui sa cunoști faptul ca pot exista ofițeri de care poți spune ca port stele pe umeri degeaba(cei mai mulți făcuți la apelul bocancilor, cu vițel, purcel si vin, mulți dintre ei semianalfabeti) așa sunt și mulți dintre colegii noștri, agenți, care nu au o experienta așa vastă cum tot susțineți ca ar avea Agentul, ba mai mult, unii au ajuns chiar in funcții de conducere. Parerea și ideea mea ar fi ca noi, atât ofițeri cât si agenți să găsim o soluție ca astfel de persoane sa nu ocupe funcții de conducere fără a lua un examen pe bune si fără a se mai generaliza și denigra atât Agentul cât și Ofiterul.

        Apreciază

      2. Florin cum rămâne cu academicienii ce concurează ILEGAL pe funcții de conducere, de câțiva ani, cât timp Academia nu mai e asimilata unei facultăți și ei nu pot face dovada îndeplinirii condițiilor privind deținerea de studii juridice?

        Apreciază

      3. Florin Iordache

        Încearcă să mi explici ceea ce ai spus, din cate știu mulți care au absolvit academia acumulând un nr de 180 de credite si au continuat studiile în drept.

        Apreciază

      4. Mulți dar nu toți. La concursurile din sistem cei cu Academia au fost acceptate de drept, fără sa li se ceara sa facă dovada detinerii atestării privind studiile juridice.

        Apreciază

      5. Florin Iordache

        Si totusi te îndepărtezi de la concluzia mea, eu zic că important pt noi toti este să avem oameni competenți in funcțiile cheie, atât ca au absolvit academii cât și facultății civile

        Apreciază

      6. Florin Iordache

        Iar dacă ti as da o situație, prin care îți garantez că nu poți compara din punct de vedere al acumularii minime de experienta in domeniul penitenciar si anume coleg agent cu o facultate absolvita, licențiat in drept, absolvent ulterior de Snpap si coleg absolvent de academia de poliție, plus continuare de studii juridice, acum ii analizam pe amândoi dupa cei 3 ani petrecuti intr un penitenciar, cum prea bine știi majoritatea absolvenților de Snpap mai mult de post paza si escortare deținuți sau post paza si inlocuitor supraveghetor in cele mai fericite cazuri nu vei întâlni, pe când ca ofițer de execuție de la ofiter instructor paza, regim pana la sef tura, sef servicii prin dzu… Acum tu decizi cum e mai ok ca un coleg sa parcurgă drumul spre o funcție de conducere, acumuland experienta trecând in corpul ofițerilor ca ofițer de execuție sau direct de la agent la funcție de conducere… Eu zic ca asta ar fi o soluție pt a limita ocuparea funcțiilor de conducere de oameni care nu au indeajuns de multa experienta.

        Apreciază

      7. Și eu îți pot da exemple în sens invers. Agenti ajunși ofiteri versus academicieni. Agenții stăpânesc starea de spirit în rândul deținuților, ofiterii nici un răspund la telefon, spetele fiind rezolvate de agenti.

        Apreciază

      8. Exemplu mai clar. E un ofițer cu Academie la un penitenciar din Craiova, șef tura, lunea ii zice Mărgelatu. Acum 4 luni a fost amenințat și înjosit de un deținut, un interlop cardist. Deși vreo 4 agebti au făcut cerc în jurul lui imediat, deși schimbul care urma sa iasă din serviciu a venit în fata secției pentru a-l susține (colegial, individul nefiind agreat nici de schimbul sau) academicianul nu a avut curaj sa facă raport de incident. În plus are 2 înlocuitori ca șefi tura, agenții. Ambii sunt mult mai pregătiți profesional și uman ca ofiterul în cauza. Poate o explicație ar fi faptul ca Mărgelatu a lucrat la începutul carierei la Severin, sub îndrumarea lui Barbulescu, dacă-ți spune ceva numele. În rest acest Mărgelatu încearcă sa ajungă mai sus de șef tura nu prin concurs, prin reclamații privind șefii și ceilalți colegi, șefi tura. Cat timp un agent conduce mai bine un schimb și nu ii e frica de detinuti și un academician e un las, nu cred ca trebuie sa diferențiem colegii prin Academii sau facultăți civile, ambii au deci studii superioare, asta dacă nu ținem cont ca academicienii nu au nici studii juridice, trebuie sa ținem cont de capacitatea lor profesionala.

        Apreciază

      9. Florin Iordache

        Admin, sincer imi pare rau că am încercat să te fac să înțelegi unele lucruri, văd că ești setat pe cazuri particulare, stim prea bine că nu se compara o facultate făcută la zi cu una pe bani cum mulți dintre agenți au facut o, nu contest niciodată că neșansa si sistemul de învățământ din România nu ne a adus in sistem absolvenți de facultăți de prestigiu, care si au dat „masterul” la Snpap, din pacate in ziua de astăzi nu mai contează dacă ai o facultate făcută atât timp cât ea nu ti poate oferi un loc de muncă, ideea era ca cei care ajung in funcțiile de conducere, atât ofițeri cât si agenți să nu le poți reproșa nimic, sa fie adevarate exemple ptr toți, restul discuțiilor nu le vad rostul. O zi frumoasa și sper sa prind pensia lăsând in spate un colectiv bazat pe respect reciproc.

        Apreciază

  7. Statut

    Se tot discută în ultima perioadă de ghidul carierei. Ghidul carierei incepe de la prima functie de agent si toate treptele se urca treptat. Dvs cu acest statut vreti ca ghidul carierei sa înceapă de la sef serviciu in sus . O sa vedeti ca lucrurile o sa se îndrepte si o da fie un sistem normal.

    Apreciază

      1. Statut

        Pentru asta sunt academiile, sunt instituții specifice formatoare de ofițeri. Încercați să găsiți tot felul de motive care nu isi au rostul.

        Apreciază

  8. KKK

    Domnul Admin, nimeni nu a jignit agenții sub nicio forma, nimeni nu i-am făcut inferiori, nimeni nu i-a facut „kkti” ( v-ati cam pierdut cumpatul acolo stimate coleg, asa in public ).
    Trebuie să înțelegi că nicio structura : MApN, Mai ( fie el polițist, jandarm, pompier etc ) , SRI, SPP nu se joacă peste noapte indiferent de „experiența” domniilor lor de sistem, cu funcțiile cum se întâmplă la noi.
    Spune-mi domnule Admin, cum e posibil ca azi sa stai in foișor, și poate mâine să conduci un compartiment gen evidență sau poate chiar director, in condițiile in care tu poate doar ai semnat predarea-primirea serv/postului până la acel moment.
    Daca „Domnul ajută”, cu har , inteligență, devotament ( adevărate virtuți in acest sistem, după cum putem observa ), de ce nu ?
    Sa fim serioși, nu va mai ascundeți pervers după deget, puteți publica numele tuturor, până la urmă la ce ne îndeamnă statutul, la transparență nu ? Noi cerem răbdare, și normalitate, totul pe rand și ierarhizat, din păcate sunt doar câteva instituții care pregătesc ofițeri in țara asta.
    Ce a întrebat colegul referitor la faptul ca un asistent poate sa devina doctor, ati dat un răspuns jalnic : daca face medicina :)) In fapt oricine face medicina, se face doctor, chit că nu a avut nicio profesie anterior.
    Exact, atunci luați și domniile voastre și faceți AI Cuza, ATM, AFT daca mergem pe același principiu.
    Înțepați și dezinformați prin cuvinte, dar niciun lider sindicalist nu a propus o singura dată să purtăm un dialog reciproc, de ce, pentru că știu ei ca undeva, lucrurile nu sunt chiar cum zic ei.
    Stimă !
    Și păstrați va mai mult cumpatul, că asta face diferența între noi și dumneata, se numește diplomație și profesionalism, domnule Admin.

    Apreciază

    1. Gelu

      Nu e obligatoriu sa fac academia tehnica militară, de poliție sau academia forțelor terestre. Pot sa fac alta facultate ca exemplu academia de studii economice care îți garantez ca e mult mai buna ca cea militară de la Sibiu. Angajatorul are nevoie de economist nu de absolvent la academiei forțelor terestre și exemplele pot continua . La SRi in prezent peste 50 din personalul recrutat sunt absolvenți de facultăți civile pentru câ cei de la Sri sunt conștienți ca facultățile militare sunt cu mult in urma celorlalte civile ( ASE, drept, politehnica, etc ) din punct de vedere didactic.

      Apreciat de 1 persoană

  9. KKK

    Este o diferență între a face Academia pe vremuri la FR, când se putea, deși mi se pare o soluție mai bună, și a o face la zi.
    Toleranța prof univ scade proporțional.
    E o instituție în care nu poți trece cu restanțe in anul următor ptr că vei fi exmatriculat, făcând o la FR sau poate Master și alte minunății, nu e același sentiment cu a sta cu inca 100-150 pers într-o sală ptr a învăța să îți promovezi examenele 3-4 ani.
    Rămâne de văzut cum va fi, însă nu mai apreciați dvs cum fiecare dintre noi desconsiderăm agenții, că vă înșelați.

    Apreciat de 1 persoană

  10. Draga domnule Admin, m-as bucura înainte sa faceți afirmații și sa postați lucruri dintr-un grup, sa va Invit sa citiți GDPR. In cazul in care considerați ca ați încălcat sau urmează sa încălcați acest regulament, va rog sa va asumați consecințele. Este vorba strict despre o ierarhie etapizata, nu ofensează nimeni agenții de penitenciare. Va rugam sa priviți dincolo de spusele acestui domn “admin” și sa acordați o atenție mai sporită celor relatate in articol. Nu aduce nimeni ofense la adresa agenților, nu contesta nimeni Abilitățile lor, însă pentru a putea ocupa o funcție de conducere, este necesară ocuparea unor funcții de execuție cu statut de ofițer.

    Apreciază

    1. Va este teama de agenții care vor vedea cine militează pentru a le interzice dreptul de a candida pe funcții de conducere? Lista este preluata de pe un grup Facebook, instantele pronuntandu-se ca Facebook este un domeniu public. Deși sursa este publica :))

      Apreciază

    2. Oana

      Tu nu ești agent, esti ofițer, pseudonimul l-ai ales sa denaturezi adevarul, iti este frica ca îți va fi publicat numele :)))
      Ești frustrat ? Ai semnat demersul și acum nu știu pe unde sa scoți căciula ?

      Apreciază

      1. Statut

        Bai oameni buni, voi chiar nu gânditi putin logic? Cum voi postati aici tot felul de tâmpenii, asa postam si noi pe grupul ofițerilor de penitenciar. Nimeni nu se ascunde, fiecare are dreptul la o parere. Vad ca din ce in ce mai mult se apasă teamă că nu va intra statutul cum il doriti dvs si intreaga aglomerație de agenți care fac parte din sindicate.

        Apreciază

  11. Gabi

    Îmi închipui ce-ar însemna sa fie puterea in mâna unui frustrat absolvent de academie ? Ar fi mai rău ca pe timpul comuniștilor .
    Sunt colegi absolvenți de academie foarte Ok, ăștia frustrați sunt putini .

    Apreciază

  12. Statut

    Sindicatul are rolul de a câștiga dreptul lucrătorilor de penitenciare, nu de a păcăli sistemul de apărare al țării prin aceste avansări tumultoase fara o ierarhizare. Noi tinerii suntem singurii care vrem să schimbăm ceva în acest sistem corupt. Noi am jurat sub drapel, nu suntem absolvenți de facultăți făcute la barul de lângă facultate. Si menționez că aceste lucruri nu sunt frustrari ale nimănui, însă ne.am saturat de aceste ilegalități.

    Apreciază

    1. Wow. Bine ca a-ți venit voi alături de noi, „coruptii” ca de zeci de ani muncim în acest sistem. Toată lumea depune un jurământ atunci când dobândește calitatea de FPSS, nu vad care e relevanta unui drapel. Apropo, știi ca Academia nu se numără printre primele 10 facultăți? Oare de ce? Pentru ca promovabilitatea e una falsa?

      Apreciază

      1. Statut

        Imi pare rau ca s.a demilitarizat acest sistem. Pana la urma ar trebui sa ne scoată si din sistemul de apărare. Cu astfel de personaje si de gândiri, nu mai avem ce cauta alaturi de colegii nostrii din celelalte structuri, ce reprezintă cu mândrie tara. Sa va fie rusine pentru ceea ce faceti si totodata va felicit pentru manipularea pe care o aveti in fata agenților. Asteptam definivarea acestui statut si speram sa fie unul demn acestei instituții.

        Apreciază

      2. Mulțumim. Nu e manipulare, e susținere și echitate. Nu noi am zis ca agenții sunt discriminați, ci cri de la CNCD acum 10 ani. Nu o sa ieșim din sistemul de apărare, cel puțin nu din acest motiv.

        Apreciază

    2. Oana

      Nu este nici o ilegalitate este o normalitate, la voi sunt doar neputințe, frustrări și răutăți . Dacă ești bun du-te ma băiatule la concurs cu oricine, nu înțelegi ca academia de poliție este o simpla facultate cu nimic superioară celorlalte facultăți ? Ori nu vrei sa înțelegi ? Tu nu ești cu nimic superior colegului care este absolventul unei facilitați civile .

      Apreciază

      1. Statut

        Oana tu nu înțelegi ca noi facem parte din sistemul de apărare al țării, unde există o ierarhie, un ghid al carierei. Ghidul carierei incepe de la prima functie de agent si se termina la cea de director general, nici de cum de la funcția de șef serviciu cum vrea noul statut propus de sindicate. Pana a ajunge tu pe functie de conducere pune mana pe carte si lupta pentru a ajunge ofițer de execuție. Nu te mai visa un mare sef peste noapte.

        Apreciază

  13. Un frustrat cu academie ...

    Hai sa desfintam toate scolile sa va bagati voi doar nepotii si pilele si etc pe functii babane si pe prostii care sunt singuri pe lume si fac o scoala da i in colo sa moara sperand … sunt atatea exemple si fiecare stie la el in unitate ce se petrece la concursuri… in fine … nu ati inteles nimic. De fapt nu vreti sa ziceti ca intelegeti ca eu stiu ca ati inteles… ne radeti in nas.. dar nu sunt agentii de vina sau ofiterii . E de vina sistemul … sunt foarte multi agenti super inteligenti si super descurcareti in orice situatie dar dupa cum spunea si colegul meu mai sus nu e o diferentiere ceva …. nimic..
    Apropo pentru domnii care comenteaza ca suntem frustrati ca am prins repartitii departe de casa ca nu am invatat si am luat note mici. Trebuia sa va luam macar o saptamana cu noi la instructie sa vedem cum v ati fi descurcat … nu sa stati la caldura in facultatea civila si dupa printr o minune sa luati examenul … in fine… o zi frumoasa.
    Iubiti-va mult 🙂 make love not war ! 🙂

    Apreciază

    1. Victor

      N-avem nevoie de instrucție, am făcut armata, dacă ai exemple de ce se întâmpla la concursuri du-te la Dna sau la DGA nu mai vorbi ca papagalul pe net . Și la academie au fost cazuri de corupție . Sunt absolvenți de academie care au fost admiși in anii când paarchetul anticorupție cerceta fapte de corupție in care erau implicați profesori de la academie .

      Apreciază

  14. Lucrător

    Bună ziua! Din primele rânduri se poate observa că acest articol este propagandă. Demersul care face obiectul acestei grandioase scrieri este real, însă maniera de redare aici este trasă de păr. În primul rând nu se urmărește obstrucționarea dreptului oricărui lucrător de a deveni ofițer și de a ocupa o funcție de comandă, însă trebuie ca acesta să deprindă anumite particulariltăți caracteristice acestui sistem. În ultimii ani s-a înregistrat un număr mare de ofițeri încadrați din cadrul extern care nu cunosc nici măcar regulile de comportament față de ceilalți colegi. Au existat multe cazuri de agenți susținuți de sindicate care au ajuns ofițeri după mai puțin de un an, în schimb ce alți agenți de o morală ireproșabilă au fost scoși din concurs în faze incipiente, tot prin intermediul sindicatelor. Un ofițer venit din academie are un venit mai mic decât un agent cu aceeași vechime, în schimb ofițerul este mereu pus pe funcții de comandă „prin dzu” pentru a nu câștiga niciun leu în plus, fără a primi vreo măsură de protecție din partea superiorilor pentru demersurile asumate pe bază de semnătură. Un ghid al carierei este benefic pentru toată lumea, deoarece un agent ajuns prematur într-o funcție de comandă va lua decizii care se vor răsfrânge asupra celorlalți agenți. Și eu și alți ofițeri absolvenți de academie am ieșit cu agenții în stradă indiferent de condițiile meteo si am tras cot la cot pentru demersuri care avantajau doar clasa agenților. PS: pentru colegul care susținea că la academii nu se face carte, doresc să îți transmit că am absolvit ambele instituții(SNPAP și ADP) în ambele se studiază materia în mod corespunzător, doar că în academie volumul de studiu și cerințele sunt mai mari.

    Apreciază

  15. Ma bucur că aveți încredere în facultățile absolvite, sper să va ajute dreptul sa interpretați legile ca niste adevărați profesioniști. Dar, pentru a va întărâta puțin entuziasmul fals, nouă, absolvenților de academie, nu ne e frică de agenți, nu avem un sentiment de superioritate. Pentru unii e vorba doar de faptul că avem anumit grad de pregătire si nu avem oportunitatea de a candida pe posturile respective pentru a demonstra că ceea ce am învățat (nivelul de cunoștințe) depășește experiența dumneavoastră de o viață in penitenciar. Vă felicit totuși pentru râca pe care o creați cu atâta entuziasm si sper să aveti o carieră minunată in mediul toxic pe care il creați. Mai țin sa precizez că oamenii ca voi alungă din sistem oamenii pregătiți, pe cei care vor sa aducă ceva bun in sistem.

    Apreciază

    1. Exista multe lucruri bune în sistem, voi nu știți sa le apreciați. Crede-mă ca unii agenti din sistem sunt absolvenți ai unor facultăți cu profil care sunt mult mai bine cotatr decât Academia de Politie sau cea de la Sibiu. Spre exemplu, AFT Sibiu e pe locul 4.

      Apreciază

      1. Tot vorbiți de o clasificare făcută de cineva in funcție de niste criterii pe care nici măcar nu le cunoașteți și, pe lângă asta, nu vă dați seama ca e vorba de cunostintele oamenilor, nu de instituțiile absolvite si niste clasificări. Singurul lucru „bun” este nivelul de cunoștințe necesar pentru a îndeplini anumite funcții care e mult sub cunoștințele dobândite de unii care ar dori măcar sa fie remunerați și sa poate sa îndeplinească o funcție care sa se preteze pe aceste cunoștințe. Nu mi se pare normal sa fiu condus de vechime si nu de capacitatea de a face ceva si nu mi se pare normal sa veniți cu niste pretenții peste niste oameni care, poate, știu mult mai multe decât ceea ce ar putea invăța experiența. O sa ma repet pentru a va „mulțumi” din nou pentru că ne dați motive să ne pierdem voința de a îmbunătăți ceva.

        Apreciază

      1. A

        Oana, pentru sistemul in care suntem toti nu se cere pregatire la Oxford si ma indoiesc ca este cineva din sistem care are pregatire la Oxford (ofiterii sigur nu, poate agentii sa aiba) si a ramas in sistem. Sa fim seriosi.
        Problema principala care predomina in toate aceste discuții si in intreg sistemul este lipsa respectului – respectul fata de grad, functie, studii, oameni care au depus eforturi pentru a ajunge in functiile respective, etc. Nu cred ca ai inteles, inca (sper), ca ceea ce cer acesti „ofiteri de cariera” (care probabil o sa ajungeti si voi la un moment dat si abia apoi o sa intelegeti) este faptul ca accederea in ierarhie trebuie sa isi urmeze cursul firesc (agent – ofiter de executie – ofiter de conducere ), astfel incat sa se asigure o buna functionare a intreg sistemului.
        In momentul cand o sa incepem să gandim pentru sistemul in care lucram, chiar daca acest lucru inseamna în defavoarea personala uneori, abia in acel moment sistemul o sa inceapa sa se puna pe picioare si o sa putem si noi ridica cu mandrie capul intre celelalte ministere. Altfel o sa fim toti o adunatura de „ofiteri” (desi cel mai bine ar fi sa fim toti directori) care lucreaza fiecare pentru el, pentru mandria lui, fara a detine principii sanatoase și fara a sustine cauze din punct de vedere obiectiv.

        Apreciază

      2. Ofiter facebook

        Colega Oana, te rugăm să termini cu limbajul de mahala și miștocăreala la adresa colegilor. Eventual dacă nu înțelegi poți continua în aceeași manieră în interiorul sectorului unde activezi, nu aici că te faci de râs. Mersi.

        Apreciază

  16. Oana

    Statut, in cazul comentariului tau de la ora 11:24 AM, nici de cum-ul tau se scrie legat adica, nicidecum, a naiba romana de la academie :))) si nu numai romana este de vina sunt de vina si nervi si frustrarile tale .

    Apreciază

  17. Vivi

    La Craiova sunt mai multi ofiteri care au semnat acest demers.
    Unul absolvent al academiei fortelor terestre, admis cu nota 6 și un pic, in prezent mare finanțist, absolvent al unui liceu de contrucții de masini, un mediocru vrea sa fie sef dupa 4 ani vechime . Al doilea absolvent de academie a fost notat cu nota 5 si un pic anul trecut la un concurs pentru ocuparea unei functii de conducere iar agentul cu care a concurat a luat nota 8 si ceva.
    Un altul arogant care se considera superior, se adreseaza subordonatilor cu apelative copiate de la detinuti ( bai plm, etc), de altfel tot comportamentul este unul de cocalar, este finul lui nasicu care i-a dat nas.

    Apreciază

  18. Da' ce-am facut boss ?!

    Argoul și jargonul dvs lasă de dorit. Admin și doamnă/domnișoară Oana, învățați înainte să vorbiți, să folosiți forma verbului corecta, gen vezi – „Bine ca A-ȚI venit voi alături de noi, „coruptii”, respectiv ” Nu este NICI O ilegalitate ” …
    Așa că „bre” Oana, mai lasa-ne tu pe noi, și mai uită-te te rog înainte și în gradina ta, după comentam, ok ?
    Pace vouă creștinilor ! :))

    Apreciază

  19. Da' ce-am facut boss ?!

    Hei, Admin, hai, te rog, nu te rușina și postează comment ul meu, să știe și restul ce am de zis și doamna/domnișoara Oana !
    Ok ? Nu face selecție te rog, doar în situația în care se folosește limbaj vulgar/neadecvat ?
    Mulțumesc anticipat, poate ai treabă, cine știe.

    Apreciază

  20. Ofiter si gentelman

    Dragi colegi, draga moderator, mi-ar placea sa faci publica lista semnatarilor ofiteri fiindca si eu sunt unul dintre ei. Nu avem nimic de ascuns in a promova normalitatea. Am participat la mai multe concursuri inclusiv cu agenti dar niciodata nu mi-am pus problema ca ar putea sa fie mai pregatit teoretic practic si profesional un agent, si nici nu a fost pana la momentul actual! In cadrul corpului agentilor nu toti isi doresc functii de comanda ci de ofiter, multi ar dori sa fie ofiteri pe functii de executie si ulterior sa avanseze, sunt o mana care se doresc sefi peste noapte fara sa stie consecintele ori au pe cineva prin spate, iar din pacate concursurile nu reusesc sa promoveze pe cei mai merituosi agenti. Am lucrat si lucrez cu fosti agenti actuali sefi de sectie, sef de tura etc nu toti sunt la fel, dar o proportie covarsitoare sunt total nepregatiti, nu cunosc ce se cere de la statutul lor, modul de relationare, responsabilitate, dedicatie, asumare, nu au viziune strategica(dar nu e vina lor ci a faptului ca au ajuns prea rpd intro functie ce necesita alte competente decat cele ce le au) si pastreaza niste methne ce nu ii ajuta, sa nu mai mentionam ca 1 an trebuie sa il instruiesti cu privire la ce are de facut(eu am nevoie de oameni pregatiti cu experienta si cunostinte pe functii de comanda)…nu sunt anti agenti ci sunt pt promovarea acestora in corpul ofiterilor dar treptat pt a capata experienta necesara functiilor de comanda! In legatura cu discriminarea pe care o tot fluturati pe aici, sa siti ca in conformitate cu noua lege ,hg si noii coeficienti di omj privind sporurile, ind comanda etc exista functii de Sef Formatiune pt agent cu indemnizatie de comanda!!! Nu va exista absolut nici o discriminare pt agenti care vor putea ocupa acele functii, functii pe care un ofiter nu va putea sa le ocupe…asta e si motivul pt care toate actiunile colegilor agenti de la politie de a ocupa functii de comanda de ofiteri au cazut atat la cncd cat si in instante deoarece aveau functii de comanda la nivel de agent CUM DEALTFEL VA FI SI CAZUL LA NOI DE LA 1 IAN. Sindicatele ar trebui sa sprijine si ele normalitatea nu interesele individuale sau a anumitor grupuri ci cele de evolutie a sistemului in sens pozitiv creativ cu oameni pregatiti devotati responsabili demni cu experienta(pe care latratul unui functionar de la MJ nu i va speria) asa ca un GENTELMAN!

    Apreciază

    1. Domnule ofițer și „gentleman” discriminare fluturata pe aici, cum spui tu, nu e invocata de noi, e constatata de CNCD. Nu știu ce e la politie, știu ca încă de acum 10 ani CNCD a stabilit printr-o hotărâre ca agenții din penitenciare sunt discriminați. Iar coeficienții pentru șefii de formațiune nu su legatura cu participarea la un concurs, în fapt o recunoaștere a unor facultăți ce sunt adesea mult mai cotate decât Academiile.

      Apreciază

      1. Radu Andrei

        Care facultati absolvite de agenti sunt mai bine cotate decat academiile? Niste exemple concrete, cu un clasament facute de o institutie oficiala, nu ce visati voi. Luati bacul cu 7, va duceti cu dosarul in dinti la toate facultatile SRL ( cu plata) si spuneti ca aveti studii superioare. Puneti mana si invatati, nu mai incercati sa aruncati vrajeala cu experienta si discriminarea.

        Apreciază

      2. Nici măcar nu și curaj să-ți dai numele real când jignești. Dacă ești un ofițer, ești un ofițer LAȘ. De asta și va este frica de concurenta agentilor. Ce ai scris tu e valabil si pentru voi: „ofiterule de execuție, vrei sa fii ofițer de conducere? Pune mana si învață, nu mai arunca vrajeala cu etapizarea și cariera. E mangleala.”

        Apreciază

    2. Marius

      Ce repede etichetezi “ o proporție covârșitoare sunt nepregătiți “ . Oare ești in măsura sa analizezi competentele funcționarilor ? Ce te recomanda ? Ești cumva factor de decizie ? Mai e unulcuun comentariu sus cică a fost nevoit sa renunțe la funcția de șef tura ca a venit agentul și i-a luat-o . Funcția nu era a ta, erai pus temporar S-o îndeplinești, ai doi ani de când ești angajat și vrei sa fi șef ?

      Apreciază

      1. Ofiter si gentelman

        Marius da sunt in masura fiindca unul din rolurile functiei in care sunt numit e de evaluator si contrasemnatar, da fiinda sunt seful unor ofiteri proveniti din agenti, da pt ca am lucrat cu agenti mult mai bine prrgatiti ca si ei care nu au ajuns pe functii de comanda. Si inca ceva si eu am fost in rolul celui de mai sus…am indeplinit prin dzu 5 ani sef tura pe diferite schimburi, concursul fisese organizat inainte sa implinesc 3 ani iar urmatorul a fost dupa 3 ani, si uite cum m am trezit cu agentu ca vine sef de tura si preia munca mea de 3 ani pe un schimb….in fine viata a facut in asa fel incat sa be demonstram competentele si abilitatile. Ceea ce reiterez e AGENT-OFITER DE EXECTUTIE-OFITET COMANDA-DIR ADJ-DIRECTOR-DIRECTOR GENERAL ETC…Constatarea de la CNCD nu mai sta in vigoare la momentul in care agentii au functii de comanda la nivelul corpului lor(nu ai inteles mesajul sau nu ai dorit sa l intelegi). Va multumesc, spor la treaba!

        Apreciază

      2. Ofiter si gentelman

        Mai raspund odata fiindca nu ai postat…Marius draga avand in vedere ca sunt dsdrp imi permit sa imi exprim punctul de vedere cu privire la unii ofiteri si da si eu am patit ca si colegul de mai sus am fost 5 ani st numit prin dzu si ca si el am fost inlocuit de la conducerea unui schimb dupa 3 ani fiindca a venit agentu ofiter pe functie de comanda! A si daca iti pui intrebari cum de am stat 5 ani pe fct de executie pot sa iti comunic ca nu aveam 3 ano vechime cand a avut loc concursul si am mai stat 2 pana s a scos un post la concurs!!! Multumesc moderatorului pt descjidere!!!

        Apreciază

      3. Ha, ha, ha, DASDRP-ule. Sa înțeleg ca după 3 ani de DZU în următorii 2 s-a scos la concurs postul de șef tura. Deci îndeplineai conditiile dar fie nu te-ai înscris la concurs, fie te-ai înscris dar nu l-ai luat :))) Acum ești DASDRP, din discuție. Asta e normal? Sa ajungi acolo deși ai Academia dar nu ai îndeplinit condițiile de concurs, Academia, de câțiva ani, neînsemnand ca ai și studii juridice?

        Apreciază

  21. Radu Andrei

    Domnule admin Experimentat, reiese nivelul tau de inteligenta si mai ales de EDUCATIE prin maniera in care ai redactat aceasta postare.
    1. Indica-mi, te rog, o tara din lumea civilizata unde subofiterul ocupa functie de conducere in detrimentul ofiterului.
    2. Ti se pare corect ca un ofiter sa faca 3 ani academie dupa care sa mai astepte inca 3 ani pentru a putea da concurs pentru o functie de conducere, in timp ce un agent face 1 an scoala din care jumatate practica, sta 3 ani si gata, in 4 ani e sef. Unde e corectitudinea? Daca e mai bine sa fii agent de ce mai intai, toti tinerii opteaza pentru admiterea in cadrul unei academii si dupa in cadrul unei scoli?
    3. De ce este mai complexa admiterea in cadrul unei academii decat in cadrul unei scoli? Vrei sa spui ca un agent invata intr un an cat un ofiter in 3? NU, iti spun eu, materia este mult mai stufoasa in cadrul unei academii , mai complexa si mai diversificata.
    Esti doar un frustrat care generalizeaza dupa propria placere cu scopul de a se afirma si de a iesi in evidenta.

    Apreciază

    1. Minel

      Agentul mai face 3 ani de facultate sa ajungă ofițer, permanent omiteti sa specificați acest lucru in comentarii . El nu ajunge ofițer doar cu școala Targu Ocna . In momentul in care agentul candidează este egal cu tine, nu este nici o diferența .
      Tu = absolvent facultate ( academie )
      El = absolvent facultate ( civilă )

      Apreciază

      1. Radu Andrei

        Domnule Minel, 3 ani de facultate la distanta, pe la toate SRL-urile platite, necalcand pe acolo decat la inscriere si la ridicarea diplomei.
        Haideti să lasam frustrarile ce au la baza incompetenta. Puneti mana si invatati, luati drumul treapta cu treapta si dupa sa ajungeti sa aveti anumite functii. Nu sariti etape ca experienta si ca discriminare. Unii habar n au sa scrie.

        Apreciază

      2. Radu Andrei

        Scuza-ma, eu am urmat 3 de academie plus doi de master, la institutii mult mai bine cotate decat cele pe care le mentionezi tu. Unde am fost admis pe baze de probe, inregistrate video, nu pe baza de dosar si PLATITE.

        Apreciază

      3. Sa nu spui ca te lauzi cu ANI :)) Pfff, pai în cazul asta nu ai învățat nimic de la maeștrii. Spui ca ai cunoștință de cazuri de corupție și te limitezi sa scrii devreme pe bloguri. De omisiunea sesizarii ai auzit?
        Cotate de cine? Cotarea amintita aparține Ministrului Educației.

        Apreciază

  22. Fulga

    Indiferent cat veti dezbate nu ai cum sa pui semnul egal intre un ofiter cu Academie si un agent!
    Este anormal ca un agent printrun simplu examen sa devina sef peste noapte peste un ofiter.

    Apreciază

  23. Minel

    Radu Andrei :
    1Universitatea Babes-Bolyai-Cluj Napoca

    2Universitatea Politehnica din Bucuresti-Bucharest

    3Universitatea Alexandru Ioan Cuza-Iasi

    4Academia de Studii Economice din Bucuresti-Bucharest

    5Universitatea din Bucuresti-Bucharest

    6Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca-Cluj Napoca

    7Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi-Iasi

    8Universitatea Stefan cel Mare Suceava-Suceava

    9Universitatea de Vest din Timisoara-Timisoara

    10Universitatea Politehnica din Timisoara-Timisoara

    11Universitatea Transilvania din Brasov-Brasov

    12Universitatea Lucian Blaga din Sibiu-Sibiu

    13Universitatea Dunarea de Jos din Galati-Galati

    14Universitatea din Craiova-Craiova

    15Universitatea Constantin Brâncusi-Târgu Jiu

    16Universitatea de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Cluj Napoca

    17Universitatea Ovidius Constanta-Constanta

    18Universitatea Apollonia din Iasi-Iasi

    19Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa-Iasi

    20Universitatea Româno-Americana din Bucuresti-Bucharest

    Apreciază

    1. Radu Andrei

      Daca imi dai exemplu de 20 de agenti care au urmat cursurile urmatoarelor facultati, LA ZI, si au luat peste 8 in licenta, eu imi dau jos palaria:
      1Universitatea Babes-Bolyai-Cluj Napoca
      2Universitatea Politehnica din Bucuresti-Bucharest
      Universitatea Alexandru Ioan Cuza-Iasi
      5Universitatea din Bucuresti-Bucharest
      9Universitatea de Vest din Timisoara-Timisoara
      *PS cursuri urmate in cadrul unor profile respectabile, cu utilitate in SISTEMUL PENITENCIAR și aferente functiilor de conducere pentru care strigati. Multumesc!

      Apreciază

  24. Minel

    Dacă te uiți aici :
    https://www.click.ro/news/national/cele-mai-bune-facultati-din-romania
    Academia tehnica militară este singura in Domeniul Inginerie genistica, Inginerie de armament, rachete si munitii, ceea ce in sistemul penitenciar nu nevoie decât forte limitat, 1 post/ penitenciar și ăla este prevazut agent .
    Cea dea doua, Academia forțelor terestre, domeniul administrativ, financiar, logistica, etc, alte facultăți in domeniu fiind cu mult peste ea .

    Apreciază

  25. Flick de ANP

    Doar observ o mica sleahta
    Ce jigneste si se’mbata
    Cu cai mari si corbe goale
    Demni de simpla noastra jale

    Vor sa faca mari rascoale
    Dar nu stiu pe un’s’apuce
    Cand aventu i da tarcoale
    Sa semneze barbiduce

    El jigneste, sta in piept
    Si nicum nu se gandeste
    Ca daca ar fi pe drept
    Se chinuie sa “vorbeste”(vezi erata)

    Suntem oameni si colegi
    Daca dansii stiu ce’nseamna
    Hai sa nu mancam scovergi
    Ca de munca, ne e teama

    Domnule Dtatut sa stii
    Ca de facem noi ca tine
    Mult mai multi s’or incadra
    Din exterior, stii bine.

    La paza din 5 stelati
    De conducere sunt patru
    La pensie cand plecati
    Tot agentu e saracu

    Va apreciez sa stiti
    Dar sunteti crescuti cu truda
    Unor despoti comunisti
    Ce n au stiut ce e munca

    Sa traim doar din cutume
    Nu ne lasa providenta
    In final va deranjeaza
    Cel mai tare concurenta.

    Imi cer scuze pentru lipsa semnelor de punctuatie dar imi pierdeam insipratia. Va multumim ca existati, pt ca asa ne dam seama de aproapele nostru. Sarbatori cu bine si….fiti mai buni!

    Apreciat de 1 persoană

  26. Adrian Melesteu

    In principiu, am evitat intotdeauna sa intru in polemici cu oameni ale caror frustrari ii fac sa fie atat de ignoranti incat sa nu observe ca, desi unele demersuri sunt usor radicale, la baza, acestea vor sa indrepte cateva nedreptati… Citesc si observ ca jumatate din comentarii sunt pur si simplu „venin” „imbracat” in sustinerea punctului de vedere… Sunt absolvent al Academiei de Politie si pentru a nu crede ca am fost unul „din turma”. Am fost declarat admis cu nota 8.00 si am terminat cu 8.48 (lucruri verificabile). Am intalnit in cursul carierei atat agenti cat si ofiteri frustrati dar si agenti precum si ofiteri „capacitati” si „caractere”… O sa imi las datele vizibile pentru ca vreau sa imi asum cele spuse si DA, sunt unul din „semnatarii” initiativei pentru ca, oricat de mult vreti sa „va aerisiti” pe aici, urmeaza sa va expun singurul motiv, respectiv singura nedreptate din spatele motivatiei mele pentru a achiesa (pentru ca vad ca ne plac cuvintele „simpatice”) la aceasta „miscare”… Va atrag atentia asupra urmatorului exercitiu de imaginatie pe care cineva, anterior postarii mele, nu a vrut sa il prevada: Doua persoane, proaspat admise, la o „academie” (nu conteaza care) una dintre ele si la SNPAP cea de-a doua, urmeaza cursurile institutiilor in cauza, unul terminand in 3 sau 4 ani, celalalt intr-un an… Absolventul de SNPAP, dupa absolvire, poate sa termine, sub orice forma doreste, o facultate, fie de 3 sau 4 ani, in tot acest timp, el adunand vechime, astfel, de la data admiterii pana la punctul in care acesta poate sa candideze pentru un post de conducere trec 4 sau 5 ani, pe cand absolventul unei „academii”, fiind repartizat dupa 3 sau 4 ani la care se aduna vechimea minima necesara, are nevoie de 6 sau 7 ani pentru a candida pentru acelasi post. Pentru aceasta diferenta de 2 sau 3 ani, care din punctul meu de vedere sunt o mare nedreptate, multi colegi doresc modificarea statului… Asa ca, ganditi inainte de a scuipa venin sau a judeca oameni sau situatii pe care nu vreti sau nu puteti sa le intelegeti! O seara placuta tuturor!

    Apreciat de 1 persoană

  27. Vali

    Cunosc supraveghetor care se imbrancea cu interlopii pe sectie ca mai apoi sa ocupe, prin concurs, o functie de conducere. Cunosc supraveghetor care servea prajituri de la detinuti si in acelasi timp candida pentru o functie de conducere inalta.
    Faptul ca obtii, ca agent, o nota la concurs mai buna decat un ofiter nu te face mai potrivit pentru functia respectiva. Inseamna ca ai avut mai mult timp si rabdare pentru studierea legii in momentul desfasurarii concursului. Formarea timp de 3 sau 4 ani a unui ofiter nu consta doar in cunoasterea legii.
    Valorile cultivate intr-o academie militara timp de 3 sau 4 ani sunt superioare si complet diferite celor din facultatile de drept.
    Din momentul admiterii la o academie militara, viitorul ofiter are nevoie de cel putin 7 ani pentru a avea sansa de a candida la un concurs de ocupare a unei functii de conducere. Agentul, 4.
    Aceasta nu este o discriminare?

    Apreciază

    1. Cunosc ofițer cu Academia de Politie, care în virtutea „valorilor superioare cultivate într-o Academie militara” a primit sume de bani de la detinuti pentru a introduce telefoane mobile. Îl cheamă Alexe Andy Valentin. Acum e fost deținut, s-a liberat.

      Apreciază

      1. Radu Andrei

        Si eu cunosc agent care a devenit șef de tura, are salariu aproximativ 7000 de lei, chirie aproximativ 2000 de lei și nu-i lipsesc din documente si vocabular cuvintele : aive, vizavi, tigare, vroia, etc.
        Respect si apreciez academiile militare cat si scolile de agenti si subofiteri, dar fiecare are rostul ei, acest sistem functioneaza pe intregul mapamond.

        Apreciază

      2. Eu cunosc un academician, ce este șef de tura, are salariu aproximativ de 7000 lei, chirie de 2000, dar BEX de 16000 euro. Când a fost amenințat și umilit de un interlop nu a avut curaj să-i facă raport, jignește și tratează cu superioritate agenții, își reclama colegii sau ii amenință cu alți academicieni din promoție care sunt la DIP ANP, nu iese din birou în timpul turelor, în jurul lui, fie ca e birou, fie ca e alee, e plin de coji de semințe, motiv pentru care lumea ii zice Mărgelatu.

        Apreciază

    2. Membru

      Agentul,are nevoie si de o facultate de 4 ani,nu doar 3 ani vechime,faptul ca ai terminat academia iti asigura o pozitie in corpul ofiterilor,ce legatura are asta cu functia de comanda?
      Consideri ca un supraveghetor cu 15 ani vechime este mai slab pregatit pt a deveni sef de sectie in detrimentul unui ofier de 3 ani venit din Academie??
      ….ma uimiti…

      Apreciază

      1. Radu Andrei

        Domnule, admin! De ce esti Selectiv si nu publici toate comentariile, ci doar acelea care iti convin?
        Rusinica! Unde i egalitatea, moralitatea, echidistanta, etc, etc?!

        Apreciază

      2. Încep sa selectez comentariile jignitoare. Cat si cele spuse de ofiteri cu Academie sub nume false. Dacă tot va lăudați cu nu știu ce „valori obținute în Academie”, te aștept sa comentezi pe Facebook cu numele și prenumele adevărat.

        Apreciază

    3. George

      Vali, ce atitudine ai luat dacă Cunoști colegi care luau prăjituri de la deținuți, sau dacă ai văzut colegi ca au relații neprincipiale cu detinutii ? N-ai luat niciuna, ești las, te rezuma sa scri pe internet și gândești probabil de genul “ eu nu sunt sifon” .

      Apreciază

      1. Vali

        George, am zis „cunosc”, asa cum si adminul a spus in privinta lui Andy Alexe. Asta nu inseamna ca am fost martor la cele intamplate. Cititi cu atentie. Am sa va iert pentru ca m-ati jignit gratuit. E mai usor sa jignesti decat sa citesti cu atentie o propozitie.

        Apreciază

      1. Vali

        Atunci haideti sa modificam conditiile si sa poata candida toti angajatii cu vechime de cel putin 15 ani. Inclusiv personalul civil care deasemenea desfasoara activitati in prezenta detinutilor. Poate au admis si ei Spiru’ intre timp.
        Adminul a postat topuri cu faculatile de profil. Spiru’ pe unde este in top caci nu o observ?
        Daca un agent cu vechime de 15 ani > un ofiter cu vechime de 3 ani atunci personalul civil cu vechime de 20> agentul cu vechime de 15 ani.
        La multi ani adminul! Toate cele bune.

        Apreciază

  28. Adrian Melesteu

    Daca esti atat de virtuos pe cat pretinzi, raspunde la intrebarea ce subzista ultimelor doua comentarii!!!
    Este „dreapta” nuantarea celor doua situatii de mai sus?!

    Apreciază

  29. Adrian Melesteu

    Nu vorbim despre aceleasi lucruri… Eu intreb unde este egalitatea in sanse intre un agent care poate sa participe la un concurs dupa 4 ani de la admitere plus o facultate mai mult sau mai putin serioasa facuta in paralel si un ofiter care poate sa participe la acelasi concurs abia dupa 6 sau 7 ani din acelasi moment/an al admiterii? Hai sa judecam pe situatia data si sa nu mai facem analogii „off topic”!!! Nu discutam despre pregatirea/potrivirea unuia in detrimentul celuilalt… Eu vreau sa stiu parere ta si a tuturor care judeca motivatia cuiva de a sustine un demers in legatura cu cele expuse de mine!!!

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ba vorbim de aceleași lucruri doar ca voi nu vreți sa realizați ca Academia are minus valoare fata de multe facultăți civile cu profil identic. Ca sa nu mai spun ca nu vreți sa recunoașteți ca cei cu Academie candidează pe funcții de conducere în mod ILEGAL deoarece condițiile de concurs sunt pentru cei cu studii juridice, condiție ce nu mai de îndeplinită de academicieni de câțiva și. Dar voi, mai ales cei ca tine, din ANP, nu aveți cum sa recunoașteți ca Academia nici măcar nu e facultate. Deci, concluzia, agenții au o facultate, voi nici măcar atât.

      Apreciază

      1. Monica Macobei

        Academiile formeaza ofiteri nu juristi…nu avem nevoie de juristi, cel putin asta s a luat in considerare in csat cand s a hotarat schimbarea profilului ofiterilor de politie jamdarmerie si penitenciare, e nevoie de ofiteri pt sistem nu de avocati, notari magistrati juristi, si astel s au infiintat studiile universitare cu specialitate ordine si siguranta publica….acea calificare poate fi completata si poti deveni si jurist! Ce trebie sa inteleaga lumea e ca o fac civila nu formeaza OFITERI!!!

        Apreciază

      2. Pai Monicutza cum rămâne cu condiția de studii la ofiterii de conducere din SDRP, studii juridice? Da, e adevărat, formează ofiteri, dar de EXECUTIE , nu și de conducere.

        Apreciază

    2. Bogdan

      Ești tu in măsura, Adrian, sa afirmi sau sa analizezi dacă o facultate este mai puțin “serioasă” ? faci parte din comisiile care analizeaza capacitatea didactica a unei facultăți ? Sunteți doar niște copii necopți la minte care considerați ca totul vi se cuvine . Va întreb pe toți semnatarii demersului, de ce ați solicitat interzicerea participării la concursuri inclusiv pentru ofițerii proveniți din rândul agenților care poate au 20 ani experiența in sistem ? Va spun eu de ce, pentru ca va considerați superiori dar voi de-abia ați ieșit după bancile școlii, pentru ca sunteți lași și încercați sa obtineți tot fără eforturi, pentru ca nu aveți respect fata de cel de lângă voi, pentru ca habar nu aveți ca agenții și ofițerii care lucrează in sistem înainte de anul 2000 și-au dedicat mii de ore instituției in detrimentul familiilor lor, pentru ca înainte de 2000 in sectorul paza se lucrau 260-280 ore/luna, pentru ca ați venit într-un sistem in care personalul are drepturi ( chirii, libere, salarii, sporuri ), pentru ca, colegul tău angajat acum 20 ani sa luptat pentru ele și a suportat multe consecințe negative, pentru ca ați venit la masa pusă .Pe voi dacă va pune cineva sa va luptați pentru drepturi va ascundeți in spatele unui pseudonim ca Lașii. Sti de ce Tastăm pe Facebook si călătorim liberi ? Datorită eroilor care sau luptat și au murit pentru ca țara asta sa fie liberă, o spun pentru ca am auzit absolvent de academie afirmând ca cei care au murit la revoluție au murit de prosti . Rușine pentru atitudinea adoptată ! Apropo, Dacă vei sta la anp nu vei învață niciodată ce înseamnă sistemul penitenciar .

      Apreciază

    3. Nașu

      Salut Adrian! Nu mi se pare chiar relevanta intrebarea ta. Ti ai imaginat cumva si situatia ipotetica in care agentul de penitenciare a facut facultatea inainte si, posibil, dupa ce a absolvit SNPAP mai urmeaza cursurile unei alte forme de studii superioare. Respect ambele corpuri dar, din pacate, ofiterii iesiti din academie se plafoneaza si nu continua dezvoltarea personala si profesionala, ramanand astfel doar cu studiile din academie. Nu mai punem situatiile in care, cei 3 ani de facultate, pt a deveni un sistem complet de studii Bologna trebuiesc completati de master inca 2 ani. Apoi gandeste te la specialistii din sistem, care pe langa studiile universitare si poatuniversitare au nevoie de avansarea in anumite trepte profesionale pt a avea dreptul sa participe la concursuri de sef serviciu deci, pe langa cei 5 ani de studii e nevoie maxima de formare profesionala( vezi psihologi si asistenti sociali). Eu cred ca se va ajunge la un numitor comun si fiecare din cele 2 tabere au in parte dreptate. Seara buna!

      Apreciază

  30. politist de penitenciare

    Stimate domnule Adrian Melesteu- va dau un raspuns pentru ca aveti ,, datele vizibile ” si pentru ca sunteti absolvent de Academie cu media 8,48.Sunteti semnatar al unei ,, INITIATIVE ” prin care ,, ofiterii de cariera ” doresc ,, excluderea agenților de la posibilitatea de a candida pentru o funcție de conducere.”…Este un lucru foarte bun aceasta coalizare a peste 100 de ofiteri… Din pacate pentru dvs, , aceasta coalizare se realizeaza intr-o problema care nu este in primele 10 ,, probleme ” ale sistemului penitenciar.. Doresc sa va felicit pentru curajul de care ati dat dovada si va doresc mult succes in indeplinirea obiectivului propus…

    Apreciază

    1. Poate ne spune domnul Adrian di ANP și dacă absolvirea Academiei înseamnă automat deținerea calificării de studii juridice necesare pentru a candida pe un post. Cred ca s-a deschis cutia Pandorei privind participarea ILEGALA a Academicienilor la concursurile din ultimii ani.

      Apreciază

  31. George

    Ofiter si gentelman!
    Funcția de Șt nu era a ta, nu ți-a luat-o nimeni pentru simplu motiv ca nu era a ta și nici nu ți se cuvenea, chiar dacă ai stat 5 ani pe ea. Ai stat 5 ani pe functie pentru ca ți-a plăcut sa fi șef fără eforturi ( fără concurs) și pentru ca ai avut beneficii ( sporuri, indemnizație de conducere) pentru ca după 3 ani probabil ai foat împuternicit . Înțelegi ? Nu era funcția ta, din contra ai fost oarecum facilitat ca ai stat pe ea și nu a fost organizat concurs .

    Apreciază

  32. Grigore

    Admin, ca sa nu se piardă istoria sistemului penitenciar, recomand sa faci mai multe articole prin care sa informezi tineretul din sistemul anp, cum se lucra înainte de anul 2000, ce drepturi avea angajatul, ce salarii avea, cronologia obținerii drepturilor, consecințele luptelor sindicale și Suferințele suportate de cei care sau luptat pentru aceste drepturi .
    As mai vrea tot in scopul de a nu se pierde istoria, sa faci câteva articole despre cei care înainte conduceau sistemul penitenciar, despre coloneii semianalfabeti și corupți care conduceau sistemul care in prezent își permit sa dea lecții de loialitate tinerilor. Este adevărat ca toată societatea era așa dar ăștia in loc sa se retragă cu “prada” la pensie își permit sa dea și lecții, pentru ca este evident ca dacă exista Dna ul acum 15-20 ani jumătate din anp erau la pușcărie .

    Apreciază

    1. Vali

      Am avut „onoarea” de a cunoaste un subofiter care s-a pensionat pentru ca nu reusise sa ia nota de trecere la Bacalaureat. Un tortionar. Probabil si el face parte din istoria pe care vreti sa o consemneze acest admin pe blog. Probabil intre doua torturi avea timp si de o dusca. Nu cred ca ne avantajeaza in niciun fel consemnarea istoriei sistemului penitenciar.

      Apreciază

  33. Adrian Melesteu

    FIE NU VRETI SA RASPUNDETI SITUATIEI PREZENTATE, FIE NU O INTELEGETI… Eu am intrebat daca vi se pare dreapta situatia si raspunsurile primite au fost o vaga incercare de combatere sau distragere precum si frustrari personale expuse. Si pe aceasta nota, a absentei obiectivitatii si prezentei incapacitatii de a discuta DOAR subiectul in cauza, va urez o seara placuta!
    P.S.
    1. Admin, majoritatea absolventilor isi echivaleaza si completeaza studiile!
    2. Bogdan, daca nu ai de gand sa contribui, punctual, la situatia in cauza, cauta alta cale sau canal de comunicare pe care sa iti versi frustrarile!
    3. Politist de penitenciare, multumesc!

    Apreciază

  34. Andreea - Absolvent al ATM

    Dacă tot vorbiți de Academia forțelor terestre de la Sibiu, De Academia Naționala de Informații , de Academia de poliție și de Academia tehnica militară știe cineva din acești influenceri câți ani se fac la ATM? Ce înseamnă sa faci o astfel de academie? Ba mai mult de atât sa faci și masterat tot la aceeași instituție, renumita și probabil se regăsește in topul universităților din România? Sau chiar mai mult de atât sa participi periodic la cursuri și la internship-uri pentru a fi in actualitate cu tot ce înseamnă tehnologia? Regret de doua ori acest eveniment. O data pentru ca observ câta lume nu citește și nu se informează și merge urmat de spiritul de turma, îmi cer scuze dacă ofensez pe cineva însă îmi pare foarte rău sa văd ca lumea nu se informează personal astfel încât a nu face afirmații aiurea, iar a doua perspectiva din care regret ceea ce se discuta si citesc aici, este ca, printre colegii noștri, agenți, cunosc o grămada de oameni care sunt ferm convinsă ca au înțeles despre ce este vorba, care au înțeles ca nu este nici o frustrare in corpul ofițerilor cu privire la agenți, ci este doar o ierarhie etapizata normala. Respect mult oamenii cu care lucrez, și sper din tot sufletul ca dintre cei de aici, care scriu comentariile acestea răutăcioase sa nu se numere și dânșii. Nu consider ca am greșit cu ceva ca mi-am trecut numele pe lista respectiva, nu consider ca am ofensat vreun coleg agent cu nimic.

    Apreciază

    1. Vica

      N-ați vrut ierarhie etapizata Andreea, voi ati vrut eliminarea oricărui potențial concurent, inclusiv a ofițerilor care provin din rândul agentilor . Atm, aft, ani sau academia de poliție sunt facultăți ca oricare altele, in ierarhie sunt mai slabe ca alte facultăți, posibil si mai sus ca altele, însă nu ești mai superioară unui coleg agent care a terminat alta facultate, nu vei avea niciodată mai multe cunoștințe in domeniul penitenciar ca un coleg agent care lucrează de 15 sau 20 ani in sistem, presupunând ca ai terminat academia de puțin timp, asta este exclus . Singura diferența care exista între tine și un coleg cu facultate este doar gradul .

      Apreciază

  35. Robert

    Vali, dacă Cunoști despre un coleg ca are relații neprincipiale cu detinutii trebuie sa iei atitudine, nu trebuie sa fi martor, tu sesizezi șeful ierarhic sau prevenirea despre aspectele care le Cunoști . Dacă vrei sa lucrezi într-un sistem “curat” trebuie S-o faci, dacă nu, măcar nu mai spune .

    Apreciază

  36. Pingback: Statutul: ofițerii Facebook, o mare m””e de la ANP și MJ! Și, de ce nu, de la agenți! – Prison Info

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.